ברוכים הבאים לבית החדש
של המטבח הישראלי

פסטיבל ופרסי המטבח הישראלי הוא ארגון חדש אשר שם לו למטרה לקדם ולהוקיר מצוינות בתרבות הקולינריה הישראלית.

באמצעות שני אירועי דגל שנתיים –  פסטיבל ישראלי חדש המוקדש לתרבות המטבח הישראלי על שלל גווניה, לצד טקס פרסי מצוינות לאנשים ולעסקים שמאחוריה – אנו שואפים להעלות את השיח על אודות המטבח הישראלי המתהווה ולהאיר זרקור על העוסקים במלאכה חשובה זו: שפים, מסעדות, יקבים, מבשלות, מזקקות, בתי בד, מחלבות, חקלאים, יצרנים קטנים, יזמים, חברות הזנק, כותבים, יוצרים, אנשי אקדמיה ועוד.

זוהי שעת השיא של המטבח הישראלי, אחד מעמודי התווך והסממנים המובהקים של התרבות הישראלית. בואו לחגוג אותו עמנו.

מהו מטבח ישראלי? 

כור ההיתוך של החברה הישראלית יצר את המטבח הישראלי החדש והמוערך בעולם הגסטרונומיה הבינלאומי (אפילו כוכבי מישלן ופרסי ג׳יימס בירד קיבלנו):

מטבח דינמי, רב גוונים ותבלינים, אשר מקורו בכ-70 מדינות יהדות התפוצות. מטבח המחבר בין ניגודים, תרבויות, קונפליקטים וזהויות: בין מזרח אירופה למזרח התיכון, בין מסורות משפחתיות לטכניקות בישול חדשניות, בין חומרי גלם מקומיים למטבחים מכל קצוות תבל. בין זיכרונות לקדמה.

כל אלו יושבים על תבנית נוף מולדתנו –  אדמת אגן הים התיכון העשירה, חגי ומנהגי ישראל, השכנות עם ערביי ישראל והמזרח התיכון – עליה צומחת ומתהווה התרבות הקולינרית המסעירה שהיא אנחנו – הבטן והלב של החברה הישראלית.